Hotstones

Gepubliceerd nov. 02, 21
6 min read

Massage Hand

Sport & Ontspanningsmassage - MassageOntspanningsmassage - Massagesalon

Hoewel een echte, therapeutische massage professionele training vereist, kun je iemand ook een ontspannende, stimulerende massage geven als je daar geen opleiding voor hebt. Door wat basistechnieken te leren en te weten hoe je ze toepast, kun je thuis een heerlijke massage geven. Een van de belangrijkste dingen om te onthouden als je geen professionele opleiding hebt genoten, is dat je niet te hard moet drukken bij alle technieken. hotstones.

Klassieke Massage en Holistic Pulsing, Er zijn heel veel technieken die je bij een massage kun gebruiken. In dit artikel geven we een overzicht van de massagetechnieken die we gebruiken in de Zweedse, of Klassieke Massage. Inleiding, Klassieke Massage wordt vergeleken met de Zweedse massage en is in de westerse wereld een van de meest uitgevoerde massagevormen - thaise massage maastricht.

Massages - Massagepraktijk Alt

Het is de Nederlander (1838-1909) die de aan het Frans ontleende termen heeft geïntroduceerd om deze massagevorm te beschrijven. Het systeem van Ling heette Swedish Movement System (Zweedse gymnastiek. De naam Swedish Movement System werd gedurende tweede helft van de 19e eeuw wel verbasterd tot Swedish Massage System (Zweedse massagesysteem).

In Zweden zelf gebruikt men de term Zweedse massage trouwens niet - massage stenen. Binnen de klassieke massage werkt de masseur bijna uitsluitend met de handen. Technieken die men uitvoert met onderarmen, ellebogen en voeten zijn in de Klassieke massage niet gebruikelijk. Er kan olie, crème of lotion worden gebruikt om de weerstand van de huid te verminderen.

Ontspanningsmassage Maastricht - Massage Tips

De (steviger) opstreek dient zoveel als mogelijk in de richting van het hart te worden gemaakt. Zo’n heen-en-weer streek wordt gewoonlijk enkele keren herhaald. Op bijna elk lichaamsdeel kan effleurage worden toegepast: voor het aanbrengen van massageolie, om het gebied warm te maken, en om je partner te ontspannen. → is het , een beweging die vergelijkbaar is met het kneden van brooddeeg.

Het kneden stimuleert ook het afvoeren van afvalstoffen uit de weefsels. Verwante technieken zoals wringen, het rollen van de huid, het oppakken en knijpen van de huid en het maken van plukbewegingen met duim en middelvinger – die door sommigen wel tot pétrissage worden gerekend – behoren eigenlijk tot de bindweefselmassage - massagesalon maastricht.

Body Spa - Maastricht - Schoonheidssalon

Ook kan deze techniek toegepast worden bij (lichte) oedeembestrijding, oftewel afvoer van een teveel aan vocht in het weefsel. Doordat herhalend druk gegeven wordt op het lichaam krijgt de masseur een goede indruk van het onderliggende weefsel. Intermitterend drukken is daarom een van de eerste technieken die je gebruikt in het begin van de massage.

Het intermitterend drukken wordt toegepast als voortonisering, ter gewenning voor masseuse/masseur en cliënt(e); om vochtophopingen op te heffen; ter ontspanning, en om de grote bloed- en lymfevaten tegen het onderliggende bot uit te drukken. Er zijn diverse technieken mogelijk. Zo kunnen bijvoorbeeld de beide handen een been (bijna) geheel omsluiten, waarbij met korte tussenpozen druk wordt uitgeoefend, of wordt de spiermassa eerst door de vingers en duimen van de onderlaag geheven, waarna met de gehele hand een aanzwellende druk wordt gegeven (ontspanningsmassage maastricht).

Ontspanningsmassage - Maastricht

Maastricht Massage - Maak Een AfspraakMaastricht Massage - Massage Praktijk

Bij Zweedse massage is de richting van de vibratie normaliter zijwaarts – bij andere massagevormen (zoals de Chinese Tui Na massage) gebruikt men ook wel in/uitwaartse vibraties. Effleurages, Effleurages (wrijvend strijken over de hand met de volle hand of delen van de hand) zijn heel fijn om te ondergaan, vooral omdat deze massagetechniek zeer rustig is, waarbij de masseur de spieren uitstrijkt.

de rug vanaf de nek tot aan de stuit. Op deze wijze rekt en ontspant men de spieren en wervels van de rug. Effleurages vormen een zeer belangrijk onderdeel van de massage omdat men deze greep steeds gebruikt bij het begin en op het einde van de massage. De spieren moeten volledig ontspannen zijn, daarom brengt men indien mogelijk de aanhechtingspunten passief dichter bij elkaar.

Massagepraktijk Beginnen

Effleurages kunnen worden uitgevoerd met alle delen van de hand. gezichtsmassage technieken. Het is ook mogelijk om met de vlakke hand te masseren. De handen moeten het lichaamsdeel als het ware omvatten. De houding van de handen is dus volledig aan de vorm van het lichaamsdeel aangepast. Men strijkt voor zover dit mogelijk is steeds in de richting van het hart.

Massagepraktijk Alt

Maastrichter Pastoorstraat 14, 6211 BV Maastricht, Nederland
+31621153315
Ontspanningsmassage Maastricht

De uitgeoefende druk moet niet te groot zijn, gelijkmatig verdeeld en kan progressief iets toenemen. De snelheid van de beweging is gelijkmatig. Effecten van Effleurages, Een ontspannende uitwerking kan men verkrijgen door langdurig, ritmisch, traag en met geringe kracht in de lengterichting van de spieren te strijken. Stimulerend effleureren gebeurt onder sterkere druk en wordt vlugger uitgevoerd.

Body Spa - Maastricht - Schoonheidssalon

Wellness Arrangementen - MaastrichtIntuitieve Ontspanningsmassage - Maastricht

Het interstitieel vocht in de onderhuid en de losliggende stofwisselingsproducten worden weggewreven. Aan het einde van de massage voert het lichaam de vrijgemaakte afvalstoffen sneller af. Pétrisage, Petrisage is de knedende beweging van bijvoorbeeld het “schouders masseren”. Het zachte kneden, in combinatie met rustige effleurages vanuit de nek naar de schouders, zorgt dat de schouderspieren, schouderkom en schouderbladen rustig kunnen ontspannen en in hun oorspronkelijke stand gaan staan.

Maar petrisages kun je ook op andere delen van het lichaam gebruiken. Vibratie, Vibratie gebruikt men om spiergroepen los te schudden, denk hierbij aan het losschudden van de kuiten bij stijve spieren of kramp. relax maastricht. Het schudden zorgt dat de spieren van elkaar los komen en stimuleert deze. Hierdoor worden zenuwprikkels beter doorgegeven, wat leidt tot vermindering van pijnprikkels.

Massagepraktijk Maastricht

Het heeft invloed op de bloedvaten, waarbij (afhankelijk van de gebruikte technieken) de vaatwanden zich samentrekken of verbreden. Hierdoor raken de spieren ontspannen of juist geactiveerd. Holistic Pulsing, Holistic Pulsing behoort niet tot de klassieke massagetechnieken, maar we demonstreren en oefenen deze wel in onze cursussen. Pulseren is een respectvolle manier van behandelen waarbij men het lichaam op een natuurlijke manier in beweging (een soort wiegen) brengt.

De ritmische pulsen variëren op speelse wijze van heel klein naar groter en combineert men soms met rollende en strekkende bewegingen. De continuïteit van de pulsen geeft de pulsee (degene die gepulst op de tafel ligt) de mogelijkheid zich aan deze stromende golfbeweging over te geven, zich er als het ware “in te laten zakken”.

Massagesalon Limburg

Eigenlijk wel voor iedereen die graag lekker ontspannen gemasseerd wil worden. Het is vooral prettig als je je wel eens “leeg” of flink vermoeid voelt na een drukke werkweek. Maar ook als je je verder goed, gezond en prettig voelt kan een ontspannende massage heerlijk zijn. Kortom de ontspannende lichaamsmassage is zo goed als geschikt voor iedereen.

Uiteraard bieden wij ook lichaamsmassages gericht op probleemgebieden. Daarbij kun je denken aan de bindweefselmassage of de deeptissue massage. Maar ook de voetreflexmassage. Een lichaamsmassage van een half uur richt zich grotendeels op de nek, schouders, rug en armen. massage maastricht. Bij de lichaamsmassage van een uur worden ook de benen en het hoofd meegenomen.

Sport & Ontspanningsmassage In Maastricht

Maar je mag natuurlijk ook zelf aangeven welk gebied je tijdens een massage wilt laten behandelen. Het maakt daarbij niet of je boekt voor een half uur of voor anderhalf uur. Je overlegt vooraf met onze masseur. Wil je graag samen met je vriend of vriendin gemasseerd worden? Informeer dan naar onze duomassages. massagepraktijk beginnen.

Wellness & Sportmassage - MaastrichtMassagepraktijk Maastricht


(effleurages): Met de vlakke hand of delen van de hand wordt over de huid gestreken. Meestal wordt gebruik gemaakt van massageolie (tussenstof) om de wrijving te verminderen. Een effleurage verbetert de circulatie en de plaatselijke stofwisseling. Door te variëren in tempo en intensiteit kunnen effleurages zowel activerend als ontspannend werken.

Navigation

Home

Latest Posts

Fysio

Published Sep 30, 22
10 min read

Kaakfysio

Published Sep 20, 22
10 min read

Fysiotherapie

Published Sep 18, 22
10 min read